Spotkanie podsumowujące pierwszy rok pracy Klubu Amazonek Caritas

“Profilaktyka – senior aktywny i zdrowy” pod takim hasłem odbyło się spotkanie podsumowujące pierwszy rok pracy Klubu Amazonek w Centrum Charytatywnym Caritas w Krasnymstawie.

Spotkanie było okazją nie tylko do licznych gratulacji i podziękowań, ale także stało się miejscem do poruszenia jakże ważnych tematów związanych z profilaktyką. Joanna Dutkowska, psychoterapeuta związana z Centrum Charytatywnym omówiła temat “Dlaczego się nie badamy?”, a ratownik medyczny, Pan Michał Ogrodniczuk poruszył temat pt. “Co organizm mówi mi o chorobie?”.

Jesteśmy dumni, że Klub Amazonek tak prężnie rozwija się i staje się propagatorem profilaktyki nowotworowej w Krasnymstawie.

Klub Amazonek w Centrum Charytatywnym Caritas, to miejsce gdzie spotykają się Panie, które połączyła choroba-rak piersi. Łączy ich trudna walka z nią, ale również chęć pomocy innym. W Centrum Charytatywnym korzystają  z porad psychologa, dietetyka, masażu limfatycznego i ćwiczeń z rehabilitantem. Od maja do października odbywają się wycieczki i pielgrzymki. Zapraszamy na spotkania w każdy wtorek i piątek o godz. 12.00 w Centrum Charytatywnym Caritas w Krasnymstawie, ul. Szkolna 9a, tel. 81 473 25 19.