KRS 0000204819

„Dajesz drugiemu człowiekowi to co najważniejsze – nadzieję”

Wpisz nasz numer KRS 0000204819 w swoim e-PIT i przekaż 1% z podatku.

A później prosimy Cię o chwilę refleksji nad charytatywnością. Wyobraź sobie, że możesz przekazać 1% od serca (czyli równowartość 1% z podatku) każdego miesiąca. I to się dopiero nazywa niezwykle świadoma, regularna pomoc. A z taką pomocą, każdego miesiąca możemy robić 2 razy więcej dobra!

To co, wchodzisz w to?

Przekaż 2%

1% z podatku i 1% od serca

W 2019 roku

dzięki środkom pozyskanym z 2%:
  • poprawiliśmy jakość życia podopiecznych Hospicjum Domowego
  • rozbudowaliśmy pomieszczenia Dziennego Ośrodka dla Osób Bezdomnych - urządziliśmy salę szkoleniową

Jak przekazać 1%?

podatnicy rozliczający się na formularzach PIT-37 i PIT-38.

1. Po 15 lutego ich PIT zostanie automatycznie i bezpłatnie przygotowany przez system na podstawie danych zgromadzonych przez administrację skarbową; Twój e-PIT będzie dostępny dla Ciebie od 15 lutego do 30 kwietnia 2019r. elektronicznie na Portalu Podatkowym podatki.gov.pl.
  2. Na portalu, po zalogowaniu się w usłudze będzie czekał na Ciebie twój e-PIT. To system automatycznie przygotuje i udostępni dla podatnika zeznanie roczne. Usługa wykorzystuje przy tym wyłącznie te dane, które posiada administracja skarbowa. Są to informacje od pracodawców, dane z ubiegłorocznych zeznań dotyczące ulgi na dzieci czy informacje o organizacji pożytku publicznego, którą podatnik wskazał rok wcześniej. OZNACZA TO W PRAKTYCE np. że jeżeli rok temu przekazałeś 1% na rzecz Caritas Archidiecezji Lubelskiej to system automatycznie wpisze KRS Caritas ponownie w tym roku, a jeżeli nie przekazałeś rok temu 1% na rzecz naszej organizacji, to aby to zmienić, będziesz musiał zalogować się do systemu i podać nasz nr KRS 0000204819;

dla pozostałych podatników nie rozliczających się na za pomocą formularza PIT-37 i PIT-38: