Przekaż darowiznę

Darowizny na kościelną działalność charytatywno-opiekuńczą podlegają odliczeniu od dochodu. Wystarczy dowód wpłaty na na nasz rachunek bankowy lub pokwitowanie odbioru darowizny, w którym jest potwierdzone przyjęcie kwoty darowizny.

Przelew tradycyjny

Numer konta (PLN):

SWIFT/BIC: PKOPPLPW IBAN: PL

Wpłaty w dolarach: 59 1240 1503 1787 0000 1752 8364

SWIFT/BIC: PKOPPLPW IBAN: PL

Wpłaty w euro: 72 1240 1503 1978 0000 1752 8377

Dane

Caritas Archidiecezji Lubelskiej
ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 2
20-950 Lublin

Pomóż teraz

wystarczą trzy kliknięcia

Darowizna na cele statutowe

Każdego dnia wychodzimy naprzeciw ludzkim historiom i problemom. Wspieramy bezdomnych, biednych, bezrobotnych, samotnych, uchodźców. Walczymy ze zjawiskiem dziedziczonej biedy, przemocy, bezradności. Jesteśmy tam, gdzie człowiek traci cały swój dobytek w wyniku klęski żywiołowej. Naszą uwagę kierujemy na dzieci: dofinansowujemy leczenie i rehabilitację, wyjazdy letnie, dożywianie w szkołach, stawiamy nacisk na edukację. Przekaż darowiznę na cele statutowe i dołącz do drużyny Caritas.

22 osób wpłaciło 7795.93 zł

Darowizna na cele statutowe 16%

40 tysięcy, aby uratować życie!

W 2010 roku, po urodzeniu córki u Pani Aleksandry ujawniła się choroba - endometrioza w stadium głęboko naciekającym (IV stopień). Mimo pięciu poważnych operacji ratujących życie i leczenia, krwawienia nie ustępują, a leki nie dają ukojenia. Lekarze w Polsce nie są już w stanie podołać skutecznej walce z chorobą. Pani Aleksandra obecnie przebywa w szpitalu przy ul. Staszica w Lublinie z powodu wysokiej gorączki i leukocytozy. Stopień choroby jest tak bardzo zaawansowany, że dwie duże torbiele mogą pęknąć w każdej chwili. Według opinii lekarzy jedyną szansa na wyzdrowienie jest operacja w klinice specjalizującej się w tego typu schorzeniach w Dortmundzie. Jej koszt to 40 tysięcy złotych. Jedyna nadzieja to nasze wsparcie.

1 osoba wpłaciła 20 zł

leczenie Aleksandra Śliwińska-Lalka 0%

Lilianka – OPERACJA ALBO WÓZEK. DECYZJA NALEŻY DO NAS

Operacja, 21 września i to w Polsce. Lekarze, doktor Paley’em i Fedman’em, najwybitniejsi specjaliści na świecie dają 100% szans, że operacja się uda, a Lilianka będzie miała zdrową i sprawną nóżkę. Będzie mogła chodzić. „Cały proces leczenia Lilki wymaga siły, czasu i bardzo dużo pieniędzy. Z Waszą pomocą chcemy zebrać pieniążki na operacje. Za całą resztę zabiegi, rehabilitację będziemy płacić sami. Prosimy o pomoc. Liczymy na Wasze dobre serca i zaangażowanie.” – apelują rodzice, Magdalena i Kamil Gajewscy.

2 osoby wpłaciło 121 zł

Dla Lilianki 1%

Tornister Pełen Uśmiechów

W tym roku chcemy stworzyć wyprawki szkolne dla uczniów szkół podstawowych na Białorusi, Ukrainie oraz w Afryce i Papui Nowej Gwinei. Dzieci zamieszkujące te kraje nie mają możliwości wybrać sobie swojego wymarzonego plecaka bądź zeszytu z bohaterem ulubionej bajki, na co dzień mają problem z zakupem bądź dostępem do długopisu, ołówka luba nawet kartki papieru. Dla tych dzieciaków każde wsparcie jest ważne. Spełniajmy razem marzenia i dajmy dzieciom dostęp do poznawania świata.

10 osób wpłaciło 300 zł

Tornister Pełen Uśmiechów 3%

HOSPICJUM DOMOWE W KRASNYMSTAWIE

Otocz opieką pacjenta Domowego Hospicjum w Krasnymstawie. Podaruj osobie chorej możliwość korzystania z profesjonalnej opieki medycznej w bezpiecznej, domowej atmosferze wśród najbliższych. W 2018 roku z takiej opieki skorzystało 63 osoby i ich bliskich.

2 osoby wpłaciło 64 zł

dla hospicjum 6%

DZIENNY OŚRODEK DLA OSÓB BEZDOMNYCH

Ufunduj pobyty w Dziennym Ośrodku dla Osób Bezdomnych. Około 100 osób dziennie potrzebuje skorzystać np. z łaźni, ogrzewalni – świetlicy, ciepłego posiłku w Anielskiej Przystani, opatrunku ran, czy porad psychologa.

1 osoba wpłaciła 200 zł

Dla Bezdomnych 2%

REHABILITACJA DLA SENIORÓW

Pomóż osobie starszej, często nawet samotnej na przywrócenie sprawności ruchowej. Podaruj jej również wyjście z domu i możliwość przebywania wśród innych ludzi w Centrum Charytatywnym w Krasnymstawie. Zaufaj nam, wśród życzliwych ludzi zdecydowanie szybciej się zdrowieje.

0 osób wpłaciło 0 zł

dla seniorów 0%

Fundusz Caritas Dzieciom

Pomagamy dzieciom znajdującym się w trudnej sytuacji finansowej i życiowej – wspieramy ich naukę dodając im Skrzydeł (ogólnopolski program stypendialny), zapewniamy stypendia socjalne i wakacje, finansujemy dożywanie w szkołach, operacje i rehabilitację, a także organizujemy im wolny czas w naszych świetlicach. Ich przyszłość zależy od naszego wsparcia, a potrzeb jest wciąż tak wiele. Dołącz do nas i wspólnie walczmy o ich lepszą przyszłość.

22 osób wpłaciło 1100 zł

Fundusz Caritas Dzieciom 11%

Pomoc poszkodowanym przez trąbę powietrzną

Ponad 120 uszkodzonych budynków naliczono po przejściu trąby powietrznej w gminie Wojciechów. Zostały zerwane i uszkodzone dachy, ucierpiały 42 gospodarstwa, jedna osoba została ranna i trafiła do szpitala. Skala uszkodzeń wciąż jest szacowana, ale już wiadomo że koszty odbudowa powstałych uszkodzeń będą ogromne.

5000 osób wpłaciło 100000 zł

Pomoc poszkodowanym przez trąbę powietrzną 100%

Program Stypendialny Skrzydła

Ogólnopolski program obejmujący opieką finansową uczniów szkół podstawowych i średnich, których edukacja jest zagrożona przez szczególnie trudną sytuację materialną oraz tych, którzy znaleźli się w wyjątkowo trudnej sytuacji losowej. Przyznane środki rodzice/opiekunowie mogą przeznaczyć na: wyprawkę szkolną, dodatkowe zajęcia pozalekcyjne (np. korepetycje, wyjście do kina/teatru itp.), odzież w tym sportową, obuwie sportowe, dojazdy do szkoły czy zakup sprzętu sportowego. Roczne stypendium dla jednego dziecka wynosi ok. 1.500 zł (zależne możliwości finansowych Caritas).

40 osób wpłaciło 5600 zł

Program Stypendialny Skrzydła 10%