Centrum Charytatywne w Krasnymstawie – ruszyła budowa

Rok 2015 jest dla nas szczególnie ważny! 2 grudnia 2014 roku została podpisana umowa o dofinansowanie Projektu: CENTRUM CHARYTATYWNE CARITAS W KRASNYMSTAWIE w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Lubelskiego na lata 2007 – 2013, współfinansowanego ze środków europejskich. Wartość projektu to 3 278 033,80 zł. Jest to krok milowy
w ukończeniu budowy Centrum, które swoją pomocą obejmie seniorów, chorych i dzieci. Powstanie w nim hospicjum domowe, sale rehabilitacyjne, gabinety psychologiczne oraz świetlica środowiskowa i centrum wolontariatu. Prace budowlane już ruszyły. O ich przebiegu opowiada dyrektor naszej Caritas, ks. Wiesław Kosicki.

Koszt budowy Centrum to 3 278 033,80 zł, brakuje nam jeszcze 1 197 000 zł.

Ks. Wiesław Kosicki wystosował specjalny list, w którym zwraca się o pomoc w budowie Centrum Charytatywnego w Krasnymstawie.

list

Przygotowaliśmy specjalny blankiet, w którym wystarczy wpisać tylko kwotę (pobierz blankiet). Budowę Centrum można weprzeć również przekazując 1% z podatku przy corocznym rozliczeniu. Wystarczy wejść na stronę www.2procent.pl i pobrać bezpłatny program do rozliczeń PIT. Zachęcamy również do przekazania 1% od serca (równowartość wyliczonego podatku wpłacona bezpośrednio na konto) za pomocą systemu płatności online (wystarczy kliknąć tu).

Wpłaty na budowę Centrum Charytatywnego można przekazywać bezpośrednio na konto: Pekao S.A. V Oddział w Lublinie, nr rachunku: 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 z dopiskiem “Darowizna Centrum Charytatywne w Krasnymstawie”, Caritas Archidiecezji Lubelskiej, ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 2, 20-950 Lublin; lub za pośrednictwem systemu płatności online (wystarczy kliknąć tu) na stronie www.2procent.pl.

“Każda kwota przelana na konto Caritas Archidiecezji Lubelskiej, pomoże zbudować Centrum Charytatywne w Krasnymstawie. Dziękuję Ci, za ten gest życzliwości.” – ks. Wiesław Kosicki

tablica-ue-90x70.ai