„I Ty możesz pomóc potrzebującym” – pod takim hasłem wolontariusze z Chełma przeprowadzili zbiórkę dla bezdomnych

Z inicjatywy opiekunów i wolontariuszy Szkolnego Koła Caritas z Zespołu Szkolno–Przedszkolnego Nr 3 w Chełmie została zorganizowana akcja charytatywna „I Ty możesz pomóc potrzebującym”, która miała na celu zbiórkę kosmetyków do higieny osobistej (żele, szampony, mydło w płynie, balsamy itp.) oraz środki czystości (płyny i żele do utrzymania czystości pod prysznicami i w toaletach, a także proszki i płyny do prania itp.).

Tym razem wolontariusze postanowili wesprzeć placówki, które pomagają bezdomnym. Do akcji od razu włączyły się Szkolne Koła Caritas z Zespołu Szkół Gastronomicznych i Hotelarskich, Szkoły Podstawowej nr 2, Szkoły Podstawowej nr 8 Szkoły Podstawowej nr 11, a także z Przedszkola nr 8 i nr 3 w Chełmie. Spoza Chełma do akcji włączyło się Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół w Sawinie Na terenie swoich placówek zbierali kosmetyki i środki czystości , które były przynoszone przez dzieci, rodziców i nauczycieli. Akcję wsparły również parafia Rozesłania Św. Apostołów, parafia Chrystusa Odkupiciela oraz parafia Św. Kazimierza w Chełmie, do których także można było dostarczyć zbierane produkty. Wszystkie zebrane produkty trafiły do Ośrodków opiekujących się bezdomnymi w Chełmie i do naszego Dziennego Ośrodka dla Osób Bezdomnych.

52977697_2441381419223106_4534574957279051776_n (2)

Post Tags: , , , , , , ,