XXXI Światowy Dzień Chorego

DZIEŃ CHOREGO Z CARITAS! ❤️
Z okazji XXXI Światowego Dnia Chorego, 08.02.2023 r. wspólnie z naszym księdzem Wicedyrektorem- Pawłem Zdyblem i ks. Biskupem Adamem Babem odwiedziliśmy pacjentów Dziecięcego Szpitala Klinicznego im. prof. Antoniego Gębali w Lublinie oraz Szpitala Neuropsychiatrycznego Prof. M. Kaczyńskiego w Lublinie i przekazaliśmy im 375 paczek niespodzianek!

Upominki trafiły również do 25 podopiecznych Samodzielnego Publicznego Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Chełmie.

Natomiast dziś, 10.02.2023 r., w Archikatedrze Lubelskiej, wzięliśmy udział w uroczystej Mszy Świętej w intencji wszystkich osób chorych i cierpiących, sprawowanej przez ks. Biskupa Józefa Wróbla, podczas której został udzielony sakrament namaszczenia chorych. Po Eucharystii, nasi pracownicy i wolontariusze przygotowali dla wszystkich słodki upominek oraz „dobre słowo”, które każdy mógł zabrać ze sobą.

Pamiętajmy w naszych modlitwach (nie tylko w ten dzień), o wszystkich osobach zmagających się z trudami choroby i prośmy dla nich o ulgę w cierpieniu.