Ufunduj paczkę dla seniora

Znaczący wzrost zachorowań na COVID-19 i wprowadzenie stref czerwonych na terenie naszej archidiecezji to sygnał do jeszcze większej troski o seniorów, osoby niepełnosprawne i chore.

Od wielu miesięcy prowadzimy akcję #pomocdlaseniora podczas której nasi wolontariusze (ok.50 osób) pomagają podopiecznym w robieniu codziennych zakupów bez konieczności wychodzenia przez nich z domu (zakupy są im dostarczane pod drzwi). Jednak od wielu dniu obserwujemy wzmożone zapotrzebowanie nie tylko na pomoc w robieniu zakupów, ale także na bezpłatne otrzymywanie paczek żywnościowych.

Z powodu panującej pandemii podczas minionej zbiórki „Tak. Pomagam!” zebraliśmy blisko 10 krotnie mniej darów niż w latach poprzednich, a skala zapotrzebowania na pomoc w postaci paczek żywnościowych z dnia na dzień  wzrasta.

Zwracamy się do Państwa z apelem o pomoc w ich zakupie.

Pomagam teraz

Środki finansowe można wpłacać bezpośrednio na konto: 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 z dopiskiem Paczka dla seniora lub za pomocą płatności online.

Szacujemy, że koszt jednej paczki wynosi ok. 40 zł, w jej skład wchodzi – olej, ryż, mąka, cukier, makaron, różnego rodzaju konserwy, przetwory, dżemy i inne produkty o przedłużonym terminie ważności.

Gorąco apelujemy o wsparcie finansowe akcji lub o przekazanie w/w produktów do naszej siedziby przy Al. Unii Lubelskiej 15 w Lublinie.

Przypominamy, od 17 października w czerwonej strefie znajdują się: Lublin, Chełm oraz powiaty: lubelski, łęczyński, łukowski, puławski i świdnicki. Pozostałe powiaty znalazły się w strefie żółtej. Szczegółowe informacją dotyczące obostrzeń na stronie www.gov.pl.