Światło dla Ukrainy!

PRZEDŁUŻAMY AKCJĘ DO 13 LISTOPADA!

Czy wiesz, że świeca okopowa może służyć nie tylko do ogrzewania i oświetlania pomieszczeń, ale także suszenia ubrań, gotowania czy podgrzewania posiłków, a wykonana z większej puszki może dawać nawet KILKANAŚCIE godzin ciepła?

Wojna w Ukrainie wciąż odbiera ludziom domy, poczucie bezpieczeństwa, bliskich, życie… Jako Caritas, chcąc wesprzeć najpotrzebniejsze rejony rozpoczynamy zbiórkę wosku, parafiny i puszek, z których powstaną właśnie świece okopowe (szczególnie przydatne na czas jesienno-zimowy). Zapalone światło to również symbol wsparcia i solidarności z naszymi braćmi ze wschodu.

Dlatego zachęcamy wszystkich do włączenia się w akcję! Materiały do świec prosimy dostarczać do naszego Centrum Pomocy Migrantom i Uchodźcom przy al. Unii Lubelskiej 15 w Lublinie (od poniedziałku do piątku w godzinach 8:30-16:00) do 13 listopada. W razie pytań prosimy o kontaktowanie się pod numer: 451 168 798.
Do Ukrainy zostaną przetransportowane zarówno gotowe świece wykonane przez naszych podopiecznych, jak również zebrane materiały potrzebne do ich przygotowania.

Parafinę, wosk i puszki można także dostarczać do naszego drugiego oddziału CPMiU w Puławach przy ul. Słowackiego 2/213, tel. kontaktowy: 884 600 992.

W imieniu naszych braci ze wschodu DZIĘKUJEMY ZA KAŻDE WSPARCIE!