Tornister Pełen Uśmiechów

Wraz z rozpoczęciem nowego roku szkolnego rusza akcja Caritas „Tornister Pełen Uśmiechu”. W tym roku postanowiliśmy poszerzyć zasięg naszego wsparcia na cały świat. Małymi kroczkami staramy się wspomóc dzieci z najbiedniejszych krajów na świecie. W tym roku chcemy stworzyć wyprawki szkolne dla uczniów szkół podstawowych na Białorusi, Ukrainie oraz w Afryce i Papui Nowej Gwinei. Dzieci zamieszkujące te kraje nie mają możliwości wybrać sobie swojego wymarzonego plecaka bądź zeszytu z bohaterem ulubionej bajki, na co dzień mają problem z zakupem bądź dostępem do długopisu, ołówka luba nawet kartki papieru. Dla tych dzieciaków każde wsparcie jest ważne. W związku z powyższym kierujemy do Państwa serdeczną prośbę o wsparcie naszej akcji „Tornister Pełen Uśmiechu” poprzez przekazanie darowizny rzeczowej w postaci plecaków, przyborów i artykułów szkolnych. Spełniajmy razem marzenia i dajmy dzieciom dostęp do poznawania świata.

Pomagam teraz

Dary rzeczowe można dostarczać do siedziby Caritas w godzinach od 9 do 14 przy Al. Unii Lubelskiej 15 (wejście od Targu Pod Zamkiem).

Pierwsze plecaki dotarły już na Ukrainę, do parafii NSJ w Kivercach 🙂