Rekolekcje dla Parafialnych Zespołów Caritas

Serdecznie zapraszamy członków Parafialnych Zespołów Caritas oraz osoby wspierające Księży Proboszczów w posłudze charytatywnej do udziału w przygotowanych specjalnie dla nich rekolekcjach, które odbędą się w dniach 18 – 20 września 2019 r. w Domu Zawierzenia w Firleju (ul. Choiny 2). Rekolekcje poprowadzi Wicedyrektor Caritas AL – ks. Paweł Tomaszewski.

Rozpoczną się one we środę 18 września 2019 r. obiadem o godz. 13:00, a zakończą w piątek 20 września 2019 r. po obiedzie (ok. 14:00). Udział w rekolekcjach nie podlega ustalonej opłacie, a jedynie dobrowolnej ofierze w miarę możliwości uczestników. Chcemy w ten sposób docenić trud i zaangażowanie w służbę potrzebującym w parafii.

Zapisy prowadzi p. Joanna Bańczerowska od poniedziałku do piątku w godz. 7:30 – 14:30 telefonicznie – 668 770 774 lub 696 259 781, mailowo: wolontariat.lublin@caritas.pl lub osobiście w Centrali Caritas w biurze nr 23. Termin zgłoszeń upływa 11 września 2019 r. Ilość miejsc ograniczona. Dojazd i powrót we własnym zakresie.

Szczegółowy plan wyjazdu zostanie przedstawiony uczestnikom we wrześniu.