Serduszko Karolci

Karolinka ma 11 miesięcy. Urodziła się z ciężką, złożoną wadą serca- zespołem Ebstaina.

Istotę tej choroby stanowi nieprawidłowa budowa zastawki trójdzielnej, polegająca na przemieszczeniu przegrodowego i tylnego płatka w dół w kierunku prawej komory. Pół swojego krótkiego życia spędziła w szpitalu. Ma już za sobą dwie bardzo poważne operacje kardiologiczno- chirurgiczne i kilka innych zabiegów. Niestety, dalsze możliwości leczenia w Polsce ograniczają się do leczenia paliatywnego, dlatego Karolinka musi pojechać do Stanów Zjednoczonych, gdzie w Pittsburghu lekarze zoperują jej serduszko. Operacja ta jest uznawana za „złoty standard” w leczeniu zespołu Ebstaina, dlatego to dla niej ogromna szansa! Co ważne, Karolcia została zakwalifikowana do tej operacji.

Na drodze do lepszego życia stają już tylko pieniądze. Koszt operacji, transportu w asyście medycznej, dalszego leczenia i rehabilitacji został oszacowany na 1,3 MLN zł! Część kwoty udało się już zebrać, ale to jedynie kropla w morzu. Dlatego rodzice Karolinki proszą o WSPARCIE! Bez pomocy ludzi dobrej woli, ich córka straci szansę na zdrowe życie, które dopiero się rozpoczęło.

Przekaż swoją darowiznę i pomóż Karolci wygrać tę walkę!

Karolinka posiada własne strony na Facebooku: Serduszko Karolci (link: https://www.facebook.com/SerduszkoKarolci , Serduszko Karolci- licytacje)

Wpłat można dokonywać na nr konta bankowego: 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 z dopiskiem Serduszko Karolci, lub za pośrednictwem PayU ➡️ (link do wpłat)

Nie pozostań obojętny! Pomóż!