Oluś wyruszy na operację serca!

UDAŁO SIĘ!

Nasz mały podopieczny Olek Polak będzie mógł pojechać do kliniki w Boston Children’s Hospital i tam walczyć o swoje zdrowie. Cieszymy się bardzo, że mogliśmy wesprzeć tego małego wojownika przekazując 10 000 zł ze środków pozyskanych z 1% podatku.

Już w okresie prenatalnym lekarze wykryli u Olusia złożoną wadę serca pod postacią wspólnego kanału przedsionkowo-komorowego z graniczną lewą komorą, hipoplazję łuku aorty i koarktację aorty. Niedługo po porodzie została przeprowadzona pierwsza operacja. Niestety, szereg różnych komplikacji spowodował, że Oluś musiał być poddawany kolejnym zabiegom. Obecnie zastawka mitralna Olka jest w znacznym stopniu niedomykalna. Chłopiec nie jest w stanie normalnie funkcjonować. Rodzice znaleźli jednak ratunek w Bostonie. Tamtejsi lekarze widzą duże szanse na naprawę zastawki co daje Olusiowi i jego rodzicom nadzieję na życie bez strachu i lęku. Koszt operacji Olka wynosi ponad 1 200 000 zł. To ogromna suma, jednak udało się uzbierać ją w całości. A to również dzięki Wam!

Życzymy Olusiowi mnóstwo siły na najbliższy czas i szybkiego powrotu do zdrowia. Polecamy go również w naszych modlitwach!