Centrum Charytatywne w Krasnymstawie

W naszym Centrum Charytatywnym Caritas w Krasnymstawie codziennie dbamy o zdrowie i dobre samopoczucie naszych podopiecznych i pacjentów. Specjalizujemy się w leczeniu schorzeń narządu ruchu o podłożu ortopedycznym, reumatologicznym i neurologicznym, zarówno dorosłych jak i dzieci.

Prowadzimy m.in. Ośrodek Rehabilitacji, który oferuje szereg zabiegów i ćwiczeń, takich jak:
✅ zabiegi z zakresu fizykoterapii – laser, UD, prądy DD, prądy interferencyjne, prądy Tens, prądy Trauberta, galwanizacja, jonoforeza, elektrostymulacja, DKF, Terapuls, ultrafonoforeza, sollux, PMNCz, krioterapia,
✅ zabiegi z zakresu kinezyterapii – kinesiology taping, ćwiczenia bierne, ćwiczenia czynno-bierne, ćwiczenia w odciążeniu, ćwiczenia czynne w odciążeniu z oporem, ćwiczenia z oporem, ćwiczenia wspomagane, ćwiczenia izometryczne, ćwiczenia oddechowe, pionizacja, ćwiczenia ogólnousprawniające, indywidualna praca z pacjentem,
✅ masaże lecznicze: klasyczny, limfatyczny, hydromasaż.

Codziennie z naszego Ośrodka Rehabilitacji korzysta ok. 60 pacjentów, a w ubiegłym roku skorzystało z niego 1133 pacjentów.

Ponadto w Centrum działa Hospicjum Domowe (12 pacjentów) i Świetlica dla dzieci (20 dzieci), a także odbywają się spotkania dla Pań Amazonek- kobiet po mastektomii (ok.15 osób).