Przekaż 1%

1% a

Celem tegorocznej kampanii jest:

• pozyskanie środków finansowych na rozbudowę Dziennego Ośrodka dla Osób Bezdomnych (więcej o Ośrodku przeczytasz tu).
  • poprawienie jakość życia podopiecznych Hospicjum Domowego (zwiększenie ilości wizyt lekarskich i pielęgniarskich).

Pobierz darmowy program dedykowany Caritas Archidiecezji Lubelskiej
i przekaż 1% naszym podopiecznym

PIT (kliknij aby pobrać program lub wypełnić PIT online)

rozliczenie__2018

Jak przekazać 1% podatku na rzecz Caritas Archidiecezji Lubelskiej?

pani Małgosia

DLA PODATNIKÓW rozliczający się na formularzach PIT-37 i PIT-38

Od 15 lutego 2019 r. podatnicy rozliczający się na formularzach PIT-37 i PIT-38. sprawdzą swojego PIT-a na elektronicznym Portalu Podatkowym podatki.gov.pl. Co to oznacza w praktyce?

1. PIT zostanie automatycznie i bezpłatnie przygotowany przez system na podstawie danych zgromadzonych przez administrację skarbową;
  2. Twój e-PIT będzie dostępny dla Ciebie od 15 lutego do 30 kwietnia 2019r. elektronicznie na Portalu Podatkowym podatki.gov.pl.
  3. Na portalu, po zalogowaniu się w usłudze będzie czekał na Ciebie twój e-PIT. To system automatycznie przygotuje i udostępni dla podatnika zeznanie roczne. Usługa wykorzystuje przy tym wyłącznie te dane, które posiada administracja skarbowa. Są to informacje od pracodawców, dane z ubiegłorocznych zeznań dotyczące ulgi na dzieci czy informacje o organizacji pożytku publicznego, którą podatnik wskazał rok wcześniej. OZNACZA TO W PRAKTYCE np. że jeżeli rok temu przekazałeś 1% na rzecz Caritas Archidiecezji Lubelskiej to system automatycznie wpisze KRS Caritas ponownie w tym roku, a jeżeli nie przekazałeś rok temu 1% na rzecz naszej organizacji, to aby to zmienić, będziesz musiał zalogować się do systemu i podać nasz nr KRS 0000204819.

DLA POZOSTAŁYCH PODATNIKÓW

1.Oblicz 1% z ogólnej kwoty twojego podatku dochodowego – PAMIĘTAJ – możesz to zrobić w specjalnie przygotowanym dla nas programie do rozliczeń PIT (kliknij tu)
2.Wpisz wartość 1% (w zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół, np. 1,52 zł = 1,50 zł) w odpowiednią rubrykę Twojego zeznania podatkowego.
3.Wybierz Caritas Archidiecezji Lubelskiej z wykazu organizacji pożytku publicznego poprzez podanie jej nazwy i numeru wpisu do Krajowego Rejestru Sądowego:
Caritas Archidiecezji Lubelskiej KRS: 0000204819

Uwaga:Nie trzeba dokonywać żadnych wpłat. Pieniądze na konto Caritas przekazuje Urząd Skarbowy w terminie do trzech miesięcy.

przekaz2-haslo

Jak przekazać 1% od serca na rzecz Caritas Archidiecezji Lubelskiej ?

Wpłać kwotę wyliczonego podatku bezpośrednio na konto Caritas Archidiecezji Lubelskiej 96 1240 1503 1111 0010 5056 2610 z dopiskiem 1% od serca lub skorzystaj z płatności Dotpay (kliknij tu).

Dziękujemy!

Więcej o celach naszej kampanii 1% można zapoznać się na stronie www.2procent.pl

Nasze działania pomocowe w 2018 roku to: