Zbiórka na rzecz poszkodowanych przez pożar przy ul. Lubartowskiej 28b w Lublinie – APEL O POMOC

18 kwietnia w godzinach przed południowych w wyniku pożaru w kamienicy przy ul. Lubartowskiej 28b w Lublinie dach nad głową straciło blisko 10 rodzin.

Ewakuowanych zostało 28 osób, szczęśliwie nikt nie doznał żadnych obrażeń. Tymczasowe zakwaterowanie zapewniły potrzebującym władze Lublina oraz bliscy i rodzina. Kamienica ulegał poważnym uszkodzeniom i na chwilę obecną powrót do mieszkań jest niemożliwy.

W związku z tragedią Caritas Archidiecezji Lubelskiej we współpracy z parafią św. Mikołaja na Czwartku w Lublinie ogłasza zbiórkę środków finansowych oraz darów rzeczowych na rzecz pogorzelców. Środki finansowe można wpłacać na konto: Caritas Archidiecezji Lubelskiej,  Pekao S.A. o. V/Lublin 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 z dopiskiem „Pogorzelcy- Lubartowska 28b”.

Dary rzeczowe – nową lub bardzo mało używaną odzież dla dorosłych i dzieci, środki czystości oraz higieny osobistej, żywność o przedłużonym terminie ważności oraz nowy lub bardzo dobrej jakości użytkowej sprzęt AGD można dostarczyć do siedziby Caritas przy Al. Unii Lubelskiej 15 w Lublinie w godzinach 9-14.

źródło: www.lublin112.pl

Poniżej zamieszczamy wykaz potrzeb poszkodowanych rodzin.