Wyjątkowa Wigilia

Wigilia Miłosierdzia, która odbyła się 24 grudnia o godz. 10.00 w hali Targów Lublin zgromadziła ok. 500 potrzebujących osób tj. bezdomnych, samotnych, osób starszych, opuszczonych i chorych. W ten wyjątkowy dzień przy jednym stole, jak w rodzinie spotkali się aby być razem, pomodlić się, podzielić się opłatkiem, zjeść posiłek, kolędować –  bez poczucia osamotnienia i odrzucenia.

Z całego serca dziękujemy wszystkim darczyńcom, wolontariuszom i przyjaciołom naszej organizacji – tylko dzięki Waszemu wsparciu to wyjątkowe wydarzenie mogło się odbyć! Swoje wyrazy wdzięczności kierujemy również do Chóru im. św. Jana Pawła II i jego dyrygenta, ks. dr Tomasza Lisieckiego.

W organizację tego wydarzenia włączyło się wiele wspaniałych organizacji, odpowiedzialnych społecznie firm, i wyjątkowych wolontariuszy oraz osobistości, między innymi: ks. Arcybiskup Stanisław Budzik, Wojewoda Lubelski Pan Lech Sprawka, Marszałek Województwa Lubelskiego Pan Jarosław Stawiarski, Targi Lublin, firma Selgros (główny sponsor) oraz Fundacja Dantis prowadząca Catering Anielskie Smaki (firma zapewniająca catering podczas Wigilii).

Na fotorelację z wydarzenia zapraszamy na naszego FB (wystarczy kliknąć).