Pożar zabrał Kajetanowi dom – pomóżmy go odbudować

Pani Anna (fot. Wioletta Pęcak)

W Wielką Sobotę w domu Kajetana, jego mamy i babci z niewiadomych do dziś przyczyn rozprzestrzenił się pożar, który strawił cały ich dom. W dobie walki z koronawirusem zostali bez dachu nad głową i nadziei na jego odbudowę.

– To dla nas katastrofa. Jest tragicznie. Z domu zostały tylko zgliszcza. Mam zrobione zdjęcia, ale nie chcę już na to patrzeć. Do tej pory nie dociera jeszcze do mnie to, co się wydarzyło. Nie mogę w to wszystko uwierzyć – płacze Anna Staszczyk-Błaziak, która razem ze swoim 10-letnim synem i 72-letnią matką zostali bez dachu nad głową. (cytat za Dziennik Wschodni).

W chwili obecnej rodzina przebywa w remizie w Turce, gdzie ze strony gminy ma zabezpieczone podstawowe warunki do przetrwania (remiza ma zaplecze sanitarne i kuchenne), otrzymała również pomoc rzeczową (żywność, środki higieny osobistej i środki czystości). W pomoc zebrania środków finansowych na odbudowę domu natychmiast włączyło się wiele wspaniałych osób m.in. Zespół Pieśni i Tańca „Lublin” im. Wandy Kaniorowej, w którym wstępuje Kajetan. Do akcji przystępuje również nasza organizacja.

Drodzy Darczyńcy rozpoczynamy zbiórkę nad odbudowę domu dla Kajetana i jego rodziny, gorąco zachęcamy do włączenia się w nią za pomocą naszej aplikacji, szybkich płatności online lub tradycyjnym przelewem.

Pomagam teraz

Przelew tradycyjny:

numer konta: 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 tytułem POMOC DLA KAJETANA I JEGO RODZINY, dane: Caritas Archidiecezji Lubelskie,ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 2,20-950 Lublin.

Poszkodowana rodzina otrzymała już pierwszą pomoc rzeczową z Caritas (m.in. żywność i środki czystości).