Pomoc dla Olusia!

Aleksander Mańko jest rocznym chłopcem, który urodził się jako wcześniak w 34. tygodniu ciąży. Po porodzie u syna zdiagnozowano chorobę jaką jest zespół regresji kaudalnej. Choroba ta w swoich skutkach spowodowała szereg wad zlokalizowanych w obrębie kręgosłupa oraz kończyn dolnych. W przypadku Aleksandra są to: brak kości krzyżowej, skrócenie odcinka lędźwiowego kręgosłupa, stopy końsko-szpotawe, nieprawidłowo zlokalizowany końcowy odcinek rdzenia kręgowego, wrodzone zwichnięcie bioder oraz nerka prawa o cechach dysplazji torbielowatej. Tak ciężkie wady wymagają nie tylko licznych wizyt specjalistycznych oraz intensywnej rehabilitacji, ale również operacji ortopedycznej, która pozwoli mu stanąć na własnych nóżkach. Operacji podejmie się lekarz ortopeda ze Stanów Zjednoczonych, dr Feldman i będzie ona obejmowała jedno kolanko oraz dwie stópki Aleksandra. Niestety operacja nie jest refundowana, a cena jaką musimy zapłacić za większą sprawność naszego syna wynosi prawie 300 tysięcy zł. Część pieniędzy udało już nam się zebrać, jednak brakuje nam jeszcze 140 tysięcy zł. Dlatego potrzebujemy Waszego wsparcia!

Oluś posiada własną stronę na Facebooku: Naprzód Oluś (link: https://www.facebook.com/NaprzodOlus)

oraz grupę licytacyjną: Olusiowe Licytacje (link: https://www.facebook.com/groups/529726375418985).

Dzień operacji, która prawdopodobnie odbędzie się 9 lub 10 września, zbliża się nieubłaganie, a kwota, którą musimy uzbierać nadal jest bardzo wysoka. Bez pomocy ludzi o dobrych sercach Oluś będzie w przyszłości skazany na wózek inwalidzki.

Pomóżmy Olusiowi zebrać potrzebną sumę na operację! Wierzymy, że RAZEM nam się uda!

Wpłat można dokonywać na nr konta bankowego: 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 z dopiskiem ALEKSANDER MAŃKO, lub za pośrednictwem PayU ➡️ (link do wpłat) .

Pomagać możecie także klikając na dobryklik.pl ➡️ (klikamy dla Olka!).