PACZKA NA WOŁYŃ – podziel się dobrem

Centrum Charytatywne Caritas w Krasnymstawie podjęło inicjatywę pomocy Polakom na dawnych kresach wschodnich. Naszym zamiarem jest trafić z pomocą materialną do Polaków mieszkających na Wołyniu, których trudne losy  pozostawiły ich  na wschód od obecnych granic naszej Ojczyzny. Mając na uwadze zaciągnięty dług moralny, chcemy, choć w niewielkim stopniu, weprzeć Polaków żyjących na Ukrainie, przekazując im paczkę świąteczną.

Pierwszy konwój z darami skierujemy do parafii pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w miejscowości Kiwerce. Wyruszy on z Polski ok. 10 grudnia br.

Akcja charytatywna „Paczka na Wołyń” odbywa się pod honorowym patronatem Pani Teresy Hałas – Poseł na Sejm RP i trwa do 29 listopad 2019r.

Zbieramy: żywność długoterminową, słodycze, zabawki, gry planszowe, książki, kosmetyki, środki czystości, nową odzież lub w bardzo dobrym stanie.

Prosimy również o dołączenie kartki z życzeniami świątecznymi.

Punkty przyjmowania darów w Kransymstawie: Centrum Charytatywne Caritas, ul. Szkolna 9a, Biuro Poselskie Teresa Hałas, ul. Poniatowskiego 6/2.

Podziel się dobrem!