"Dożywianie z Carrefour" – wizyta w świetlicach objętych pomocą

Jesiennie (18 z 69)
W dniu 23 października 2013 r. dyrektor Carrefour w Lublinie Pan Krzysztof Pastuszak oraz ks. dyr. Wiesław Kosicki udali się do świetlic opiekuńczo-wychowawczych objętych programem „Dożywianie z Carrefour”.
W ramach III edycji tego programu pomocą zostały objęte świetlice opiekuńczo-wychowawcze przy parafii św. Jana Chrzciciela i św. Jana Ewangelisty oraz przy parafii św. Michała Archanioła w Lublinie. Dzięki pomocy Carrefour każdego dnia 60 podopieczycznych otrzymuje ciepły i pełnowartościowy posiłek.
Bardzo się cieszę, że każdego dnia mogę zjeść ciepły posiłek – powiedział jeden z chłopców uczesz czający do świetlicy przy parafii św. Jana Chrzciciela i św. Jana Ewangelisty. Jak dodał, często jest to jego jedyne ciepłe danie w ciągu dnia.
W tym roku wizycie towarzyszyły tajemnicze kartony, który wzbudziły wśród dzieci wielkie zainteresowanie. Po części oficjalnej, czyli przywitaniu i podziękowaniu przez dzieci, ks. Wiesław Kosicki i Pan Krzysztof Pastuszak przystąpili do rozpakowania tajemniczych kartonów. Dzięki wsparciu Carrefour dzieci dodatkowo otrzymały plecaki szkolne wypełnione po brzegi asortymentem szkolnym. Radość, uśmiech i zadowolenie dzieci promieniowały na całą świetlicę.
Jeszcze raz w imieniu dzieci dziękujemy Carrefour za to, że otacza ich troską i pomocą!
Zapraszamy do naszej galerii na facebook’u, gdzie można zapoznać się ze szczegółową relacją z przebiegu tej wizyty.  pobrane(wystarczy kliknąć na ikonkę).