Bieg Caritas w Krasnymstawie dla podopiecznych Hospicjum

Nie liczy się pora roku, nie liczy się pogoda – liczy się to, że pomożemy podopiecznym Hospicjum Domowego w Krasnymstawie.

Czas na kolejny Bieg Caritas na dystansie 2,5km, 6 października w Centrum Charytatywnym Caritas (ul. Szkolna 9a, Krasnystaw).

Wydarzenie rozpocznie Msza Święta o godzinie 15, start biegu planowany jest na 16:00.

Naszym celem jest zebranie środków finansowanych dla podopiecznych Hospicjum Domowego Caritas w Krasnymstawie.

Idea Biegu Caritas mieści się w dwóch słowach – biegnąc pomagamy. W zamian za włożony wysiłek zawodnika, sponsor biegu przekazuje darowiznę finansową dla potrzebujących dzieci. Trasa każdego biegu podzielona jest na 5 odcinków o różnej wartości w zależności od wariantów biegu (złoty bieg to koszt 200zł za odcinek, srebrny – 100zł, biały – 30zł). Łącznie bieg zawodnika białego to 150 zł darowizny, srebrnego to 500 zł i złotego 1000 zł. Cały proces rejestracji oraz opłacania poszczególnych odcinków biegu odbywa się za pośrednictwem naszej strony (www.biegcaritas.pl), gdzie na bieżąco można śledzić liczbę zawodników, sponsorów oraz wysokość zebranej kwoty.

Do biegu, gotowi, start – rejestrujemy się tu (wystarczy kliknąć).