Apel o pomoc materialną w odbudowie katedry Notre-Dame

4e16346e-a05e-4140-96e0-acfb86308539

W odpowiedzi na apel Arcybiskupa Stanisława Gądeckiego, Przewodniczącego Episkopatu Polski, Caritas Polska w tym Caritas Archidiecezji Lubelskiej, zwraca się z apelem o pomoc materialną w odbudowie katedry Notre-Dame za pośrednictwem charytatywnej akcji sms-owej oraz za pomocą dobrowolnych wpłat na konto.

W apelu czytamy – „Poważnie zniszczona, ale ocalona paryska katedra, zjednoczyła w bólu i smutku miliony ludzi na całym świecie. Dziś jednoczy także nas, Polaków, inicjatywa wsparcia odbudowy katedry Notre-Dame, rozumianej nie tylko jako symbol bezcennego dziedzictwa kulturowego Europy, ale również jako symbol chrześcijańskich wartości”.

Przewodniczący Episkopatu Polski w Wielkim Tygodniu zwrócił się również „do wszystkich ochrzczonych, zwłaszcza do tych, którzy w ostatnich latach zapomnieli o swoim chrześcijańskim powołaniu, aby na nowo odkryli Chrystusa i stali się Jego odważnymi świadkami”.

Darowiznę finansową można przekazać na konto Caritas Archidiecezji Lubelskiej 46 1240 1503 1111 0000 1752 8351 z dopiskiem „ODBUDOWA”.
Więcej o zbiórce na stronie Konferencji Episkopatu Polski.

wpłacam