W czym do pracy, czyli pokaz mody pracowniczej

Jak się ubrać na rozmowę kwalifikacyjną, żeby wyglądać na osobę pewną siebie, otwartą na zmiany i doskonale przygotowaną? Tego dowie się każdy, kto przyjdzie na „Pokaz Mody Pracowniczej”.  Odbędzie się on 15 grudnia  o godz.. 13.00 w Auli Domu Nadziei Caritas Archidiecezji Lubelskiej w Lublinie, przy Al. Unii Lubelskiej 15. Oprócz pokazu mody na uczestników będą czekały stoiska z ofertami pracy, występy iluzjonisty oraz Młodych Solistów Zespołu Wokalnego Elita, a także poczęstunek.

Pokaz Mody Pracowniczej” to ostatni etap  projektu „STOP bierności”, który ruszył 1 maja i potrwa do końca roku. Realizowała go Caritas Archidiecezji Lubelskiej przy współpracy z Miejskim Ośrodkiem Pomocy Rodzinie. Do udziału w projekcie zaproszeni byli podopieczni lubelskiego MOPR-u, którzy mają dzieci do lat sześciu. – Zorganizowaliśmy dla nich warsztaty z psychologiem, doradcą zawodowym i wizażystą. Odbyli także m. in. kurs obsługi kasy fiskalnej, a na czas zajęć zapewniliśmy ich dzieciom opiekę w przedszkolu albo żłobku – tłumaczy Katarzyna Targońska, koordynatorka projektu.  – Dzięki udziałowi w projekcie tym osobom udało się uwierzyć w siebie. Nauczyli się pracować w grupie i radzić sobie z trudnościami oraz planować swój czas, nie tylko zawodowy, ale i prywatny. Staraliśmy się też pokazać jaki wpływ na ich dzieci wywiera to, że długo pozostają bez pracy – dodaje koordynatorka.

Szczegółowe informacje o projekcie  można uzyskać dzwoniąc na numer (81) 532 20 12 wew. 321.