Przekaż darowiznę

Darowizny na kościelną działalność charytatywno-opiekuńczą podlegają odliczeniu od dochodu. Wystarczy dowód wpłaty na na nasz rachunek bankowy lub pokwitowanie odbioru darowizny, w którym jest potwierdzone przyjęcie kwoty darowizny.

Przelew tradycyjny

Numer konta (PLN):

SWIFT/BIC: PKOPPLPW IBAN: PL

Wpłaty w dolarach: 59 1240 1503 1787 0000 1752 8364

SWIFT/BIC: PKOPPLPW IBAN: PL

Wpłaty w euro: 72 1240 1503 1978 0000 1752 8377

Dane

Caritas Archidiecezji Lubelskiej
ul. Prymasa S. Wyszyńskiego 2
20-950 Lublin

Pomóż teraz

wystarczą trzy kliknięcia

Darowizna na cele statutowe

Każdego dnia wychodzimy naprzeciw ludzkim historiom i problemom. Wspieramy bezdomnych, biednych, bezrobotnych, samotnych, uchodźców. Walczymy ze zjawiskiem dziedziczonej biedy, przemocy, bezradności. Jesteśmy tam, gdzie człowiek traci cały swój dobytek w wyniku klęski żywiołowej. Naszą uwagę kierujemy na dzieci: dofinansowujemy leczenie i rehabilitację, wyjazdy letnie, dożywianie w szkołach, stawiamy nacisk na edukację. Przekaż darowiznę na cele statutowe i dołącz do drużyny Caritas.

22 osób wpłaciło 7795.93 zł

Darowizna na cele statutowe 15.59186%

Lilianka – OPERACJA ALBO WÓZEK. DECYZJA NALEŻY DO NAS

Operacja, 21 września i to w Polsce. Lekarze, doktor Paley’em i Fedman’em, najwybitniejsi specjaliści na świecie dają 100% szans, że operacja się uda, a Lilianka będzie miała zdrową i sprawną nóżkę. Będzie mogła chodzić. „Cały proces leczenia Lilki wymaga siły, czasu i bardzo dużo pieniędzy. Z Waszą pomocą chcemy zebrać pieniążki na operacje. Za całą resztę zabiegi, rehabilitację będziemy płacić sami. Prosimy o pomoc. Liczymy na Wasze dobre serca i zaangażowanie.” – apelują rodzice, Magdalena i Kamil Gajewscy.

0 osób wpłaciło 0 zł

Dla Lilianki 0%

HOSPICJUM DOMOWE W KRASNYMSTAWIE

Otocz opieką pacjenta Domowego Hospicjum w Krasnymstawie. Podaruj osobie chorej możliwość korzystania z profesjonalnej opieki medycznej w bezpiecznej, domowej atmosferze wśród najbliższych. W 2018 roku z takiej opieki skorzystało 63 osoby i ich bliskich.

2 osoby wpłaciło 64 zł

dla hospicjum 6.4%

DZIENNY OŚRODEK DLA OSÓB BEZDOMNYCH

Ufunduj pobyty w Dziennym Ośrodku dla Osób Bezdomnych. Około 100 osób dziennie potrzebuje skorzystać np. z łaźni, ogrzewalni – świetlicy, ciepłego posiłku w Anielskiej Przystani, opatrunku ran, czy porad psychologa.

1 osoba wpłaciła 200 zł

Dla Bezdomnych 2%

REHABILITACJA DLA SENIORÓW

Pomóż osobie starszej, często nawet samotnej na przywrócenie sprawności ruchowej. Podaruj jej również wyjście z domu i możliwość przebywania wśród innych ludzi w Centrum Charytatywnym w Krasnymstawie. Zaufaj nam, wśród życzliwych ludzi zdecydowanie szybciej się zdrowieje.

0 osób wpłaciło 0 zł

dla seniorów 0%

Fundusz Caritas Dzieciom

Pomagamy dzieciom znajdującym się w trudnej sytuacji finansowej i życiowej – wspieramy ich naukę dodając im Skrzydeł (ogólnopolski program stypendialny), zapewniamy stypendia socjalne i wakacje, finansujemy dożywanie w szkołach, operacje i rehabilitację, a także organizujemy im wolny czas w naszych świetlicach. Ich przyszłość zależy od naszego wsparcia, a potrzeb jest wciąż tak wiele. Dołącz do nas i wspólnie walczmy o ich lepszą przyszłość.

20 osób wpłaciło 1000 zł

Fundusz Caritas Dzieciom 10%

Pomoc poszkodowanym przez trąbę powietrzną

Ponad 120 uszkodzonych budynków naliczono po przejściu trąby powietrznej w gminie Wojciechów. Zostały zerwane i uszkodzone dachy, ucierpiały 42 gospodarstwa, jedna osoba została ranna i trafiła do szpitala. Skala uszkodzeń wciąż jest szacowana, ale już wiadomo że koszty odbudowa powstałych uszkodzeń będą ogromne.

5000 osób wpłaciło 100000 zł

Pomoc poszkodowanym przez trąbę powietrzną 100%